Man verdacht van drogeren en verkrachten twee mannen op camping Drenthe

De inwoner van Lelystad zou twee jongemannen hebben gedrogeerd met GHB. (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
De inwoner van Lelystad zou twee jongemannen hebben gedrogeerd met GHB. (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Het Openbaar Ministerie verdenkt een 46-jarige man uit Lelystad van het drogeren en het verkrachten van twee jonge mannen. Ook werd er bij de man kinderporno aangetroffen.
Dit bleek tijdens een eerste zitting over de zaak in de rechtbank in Assen, waarbij de procedure werd bekeken. De man werd in augustus aangehouden nadat één van de slachtoffers aangifte had gedaan. Hij zou op 17 augustus op een camping in de buurt van Meppel zijn verkracht.

GHB

Dit gebeurde volgens de officier van justitie nadat de man ongemerkt de drug GHB in het blikje bier van het slachtoffer had gedaan. Toen de jongeman bedwelmd op bed lag, zou hij zijn verkracht.
Het slachtoffer woonde onder begeleiding en leerde de 46-jarige man kennen via kennissen. Hij zou met hem mee zijn gegaan om te vissen. Het slachtoffer logeerde bij de verdachte op de camping. Tijdens de tweede logeerpartij ging het mis.

Tweede slachtoffer

Ook een tweede slachtoffer deed aangifte. Hij zou in de periode van januari 2014 tot eind 2016 in Meppel en Lelystad meerdere malen zijn gedrogeerd en verkracht. Volgens Harry Koning, de advocaat van de verdachte, ontkent zijn cliënt deze verkrachting. Met die man zou hij een relatie hebben gehad, zo zei de advocaat. Dat zou onder meer moeten blijken uit duizenden chatgesprekken, die aan het dossier zijn toegevoegd.
De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 30 januari.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.