Ziekenhuis Emmen krijgt nieuwe hartbewaking

nieuwbouw scheper
De eerste contouren van de uitbreiding worden zichtbaar © Treant
In Emmen wordt sinds een maand gewerkt aan de uitbreiding van Treant-ziekenhuislocatie Scheper. De afdeling Eerste Hart Hulp/Hartbewaking verhuist naar een nieuw plek.
Aan de kant van de Boermarkeweg komt een aanbouw van twee verdiepingen. Op de begane grond komen achttien kamers voor patiënten, met ook een isolatiekamer. De kleinere bovenverdieping krijgt onder andere een werk- en koffiekamer.

Acute zorgafdelingen concentreren

Volgens Treant zijn er meerdere redenen waarom de hartbewaking verplaatst wordt. "Ten eerste willen we de acute zorgafdelingen zoveel mogelijk concentreren." Een jaar geleden opende het ziekenhuis al een zogeheten hartinterventiecentrum. "Door pal naast de spoedeisende hulp en het hartinterventiecentrum een nieuwe hartbewaking-vleugel te bouwen, zijn patiënten straks veel sneller op de juiste plek."
Treant moet uitbreiden omdat eerder werd afgesproken dat acute zorg in Emmen wordt geconcentreerd. Dat betekent dat er meer patiënten komen en de capaciteit dus moet worden uitgebreid.
De verwachting is dat de nieuwe hartbewaking eind volgend jaar wordt opgeleverd. De huidige plek wordt dan ingevuld met reguliere verpleegbedden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl