OM in beroep in zaak tegen man die stiefdochter zwanger maakte

rechtbank_stockfoto_wetboek_strafrecht
Het OM gaat in hoger beroep tegen de uitspraak © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak tegen een 42-jarige man uit de gemeente Coevorden. De man werd tot vier jaar cel veroordeeld voor langdurig misbruik van zijn stiefdochter. Het OM had zes jaar geëist.
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. Het misbruik begon toen het meisje 12 jaar oud was. Op haar 13e raakte ze zwanger van hem en moest ze een abortus ondergaan.
Het vonnis van de rechtbank was lager dan de eis van het OM, omdat de rechtbank rekening hield met straffen die eerder zijn opgelegd in vergelijkbare zaken. Het OM vindt dat er zwaarder gestraft moet worden. De aanklager wijst er onder meer op dat het misbruik langdurig was, dat er een zogeheten afhankelijkheidsrelatie was tussen het meisje en haar stiefvader en dat ze een abortus moest ondergaan.
Wanneer het hoger beroep wordt behandeld, is niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl