RTV Drenthe zendt coronapersconferentie vanavond live uit

Persco
Mark Rutte en Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie. © ANP
Keren de mondkapjes terug in supermarkten? Wordt thuiswerken weer de norm? Waar wordt de QR-code verplicht? RTV Drenthe zendt vanavond om 19.00 uur de persconferentie van het kabinet over de extra coronamaatregelen live uit.
Het nodige is al uitgelekt over wat er vanavond te horen zal zijn. Zo wordt naar alle waarschijnlijk het coronatoegangsbewijs op meerdere plekken verplicht. Onder meer sportscholen, zwembaden en musea worden genoemd. Daarnaast keert de mondkapjesplicht terug in publieke binnenruimten en bij contactberoepen. Ook zal het kabinet willen dat mensen meer gaan thuiswerken.
De maatregelen zijn volgens het kabinet nodig omdat het zich zorgen maakt over het toenemende aantal coronabesmettingen en daarmee ook ziekenhuisopnames in Nederland.

Live te volgen

De persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is vanavond vanaf 19.00 uur live te zien op verschillende kanalen van RTV Drenthe: op televisie, radio, online en via onze Facebookpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl