NS doet tweede proef met snelle intercity die stopt in Assen

De NS doet twee proeven met snelle treinen (foto Serge Vinkenvleugel)
De NS doet twee proeven met snelle treinen (foto Serge Vinkenvleugel)
Er komt een extra proef met een snelle intercity vanuit de stad Groningen naar de Randstad die ook stopt in Assen. Dat heeft topman Roger van Boxtel van de Nederlandse Spoorwegen vanmorgen toegezegd aan gedeputeerde Henk Brink en wethouder Harmke Vlieg van Assen.
De NS wil een proef doen met een snelle intercity om de Randstad en Noord-Nederland dichterbij elkaar te brengen. Door op maar een paar plaatsen te stoppen, wil de NS zo'n vijftien minuten aan reistijd winnen. Drenthe wordt in deze proef overgeslagen.

Assen sla je niet over

Dit tot grote ergernis van gedeputeerde Henk Brink en de gemeente Assen. Brink snapt het plan van de NS niet. Zeker ook omdat de provincie meebetaalt aan het oplossen van knooppunten in het spoornetwerk in Noord-Nederland. Bovendien scheelt het overslaan van het 'nieuwe' station in Assen in de snelle route maar drie minuten.

Lees meer: Noorden pleit voor een brede proef met snelle intercitytreinen

De NS heeft nu toegezegd twee proeven te doen. In het voorjaar wordt gestart met de proef die Assen overslaat. Daarna volgt eenzelfde proef met een stop in Assen. De Nederlandse Spoorwegen kijken daarna welke variant ze kiezen. Deze variant wordt ook voorgelegd aan de zogenaamd spoortafel. Daarin zijn Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel vertegenwoordigd. Net als noordelijke gemeenten, Arriva en het OV Bureau Groningen Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl