Wat vind jij: Wetswijzigingen voor een coronatoegangsbewijs op het werk en niet-essentiële winkels zijn een slecht idee

QR-code
De QR-code wordt ook verplicht om op het terras te gaan zitten. © ANP
Vanwege het oplopende aantal besmettingen heeft het kabinet tijdens de persconferentie gisteravond extra coronamaatregelen afgekondigd. De mondkapjesplicht keert terug voor onder meer winkels.
En ook moet het coronatoegangsbewijs vanaf 6 november op meerdere plekken getoond worden. Bijvoorbeeld voor bezoekers van culturele verenigingen, publiek en sporters van de amateursport, maar ook om op het terras te zitten.
Daarnaast werd duidelijk dat het kabinet ook al kijkt naar een mogelijke verdere uitbreiding van het coronatoegangsbewijs, mocht het aantal besmettingen niet verder dalen. Op 12 november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Uitbreiding toegangsbewijs

Het gaat dan om de mogelijkheid dat werkgevers om een coronatoegangsbewijs kunnen vragen op locaties waar bezoekers nu ook al een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Daarnaast wil het kabinet het ook voor werkgevers in andere sectoren mogelijk maken om te kiezen voor coronatoegangsbewijzen, voor zowel bezoeker als werknemer. Als voorbeeld wordt de zorg genoemd. En tot slot wil het kabinet het coronatoegangsbewijs in kunnen voeren op andere plekken waar veel mensen dagelijks bij elkaar komen, zoals niet-essentiële winkels of dierentuinen.
Voor deze extra maatregelen is alleen wel een wetswijziging nodig. Zo'n wetswijziging duurt nog wel een week of vijf, is de schatting.
Wat vind jij? Zie je een uitbreiding van het toegangsbewijs wel zitten, of vind je de wetswijziging een slecht idee?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl