Fieten Olie breidt uit op bedrijventerrein Riegmeer in Hoogeveen

Fieten Olie
Fieten Olie wil een loods bouwen op het bedrijventerrein © Josien Feitsma/RTV Drenthe
Fieten Olie gaat een loods bouwen op het zuidelijke gedeelte van bedrijventerrein Riegmeer in Hoogeveen. Het bedrijf dat meerdere tankstations bezit, heeft daar onlangs een vergunning voor gekregen.
Zowel de gemeente Hoogeveen als Fieten Olie zijn in het bezit van gronden in het zuidelijke gedeelte van het bedrijventerrein. Beide partijen willen Riegmeer verder ontwikkelen en werken daarom samen.

Bouw loods

De bouw van de loods moet op korte termijn gaan starten. Om het terrein te bereiken, komt er een tijdelijke uitweg op de Riegshoogtendijk. De gemeente wil dat meer bedrijven zich gaan vestigen in het gebied. Daarom is de afspraak gemaakt met Fieten Olie dat er een nieuwe weg komt om het gebied beter te bereiken. Beide partijen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Kansen voor gebied

Wethouder Jan Zwiers is blij dat de lokale ondernemer kansen ziet voor de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Riegmeer. "We stimuleren dat graag, omdat juist lokale en langdurige betrokkenheid kansen biedt voor samenwerking en kwalitatief goede invulling van het gebied."
Ook directeur Richard Fieten is opgetogen. "We kunnen nu werken aan het behoud en de uitbreiding van ons bedrijf op de plaats waar 86 jaar geleden opa Fieten is gestart."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl