Wat vind jij: Ik heb door de hoge prijzen moeite om rond te komen

ANP
Onder meer de gasprijs stijgt fors © ANP/ Venema Media
De inflatie was in bijna twintig jaar tijd nog niet zo hoog, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Goederen en diensten zijn voor consumenten in oktober 3,4 procent duurder geworden dan een jaar eerder.
Dat is de sterkste stijging sinds april 2002, meldt het CBS. Onder andere gas en elektriciteit werden vorige maand flink duurder, waardoor de inflatie opliep.

Lonen stijgen minder hard

Maar ook grondstoffen en bijvoorbeeld boodschappen worden duurder. Volgens Vakbond FNV schieten loonsverhogingen voor werkend Nederland flink tekort om dit bij te benen. De cao-lonen zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen.
Bij Prinsjesdag werd nog uitgegaan van een inflatie van 1,9 procent over heel 2021, maar bankeneconomen stellen hun ramingen al bij naar circa 2,5 procent. "De gemiddelde koopkracht zal dit jaar slechter uitpakken", stelt ING-econoom Marieke Blom in De Telegraaf vanochtend.

Wat vind jij

Kun jij de stijgende prijzen nog bijbenen of opvangen? Of kom je in de problemen nu alles duurder wordt?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl