Assenaar vast voor seksuele uitbuiting, vrouwen gedrogeerd tijdens seksfeesten

ANP
Drie vrouwen werden misbruikt tijdens seksfeesten © ANP/Robin Utrecht
Een 52-jarige man uit Assen zit vast voor het seksueel uitbuiten van drie vrouwen. De kwetsbare vrouwen werden volgens het Openbaar Ministerie gedrogeerd en tijdens seksfeesten in zijn woning aangeboden aan andere mannen.
Dit gebeurde in de periode van januari 2016 tot april 2021. Vandaag was de eerste openbare zitting. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld. Het onderzoek loopt nog.

Loverboy

Volgens de officier van justitie had de Assenaar een vaste werkwijze. Hij begon met de vrouwen een liefdesrelatie en maakte hen van hem afhankelijk. Hij zorgde ervoor dat de vrouwen hun eigen sociaal netwerk kwijtraakten. En dat zij vervolgens aan de drugs raakten.
De officier van justitie zei dat de man de regie in handen had en zorgde voor de seksafspraken. De vrouwen werden tijdens de feesten zwaar gedrogeerd en misbruikt.

Foto's en films van de seksfeesten

Van deze feesten zijn foto's en filmmateriaal gevonden. Ook vonden de agenten drugs in de woning van de man. De Assenaar werd op 17 augustus aangehouden. De advocaat van de verdachte vond dat het onderzoek niet voortvarend verliep. "Hij is nog maar één keer gehoord", zei de advocaat en hij vroeg aan de rechter de man vrij te laten. De rechtbank vindt de zaak te ernstig om de Assenaar nu al te laten gaan.
De verdachte blijft in elk geval de komende drie maanden vastzitten, dan is de volgende zitting in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl