Noord Drenthe Show: 'Het is eigenlijk net een missverkiezing'

In de hallen van de bloemenveiling in Eelde werd vandaag voor het eerst een kleindierenshow gehouden. De zogeheten Noord Drenthe Show.
De dierenshow is een samenwerking van vijf losse verenigingen, waarvan sommigen te klein zijn geworden om nog zelf een show te organiseren. "Doordat onze hobby toch wel wat vergrijst en er leden bedanken of overlijden, hebben we gezegd dat het een goed idee was om te gaan samenwerken", vertelt voorzitter John Basoski.

Samenwerking

De samenwerking loont direct. Zeshonderd kippen en konijnen zijn vandaag te bewonderen, terwijl de organisatie rekende op ongeveer vierhonderd dieren. "Je kunt het een soort missverkiezing nomen", zegt keurmeester Klaas van der Hoek. "Alleen kippen lopen niet zelfstandig over de catwalk."
De dieren werden in het bijzijn van het publiek gekeurd en beoordeeld - en aanloop was er genoeg. De Noord Drenthe Show werd gelijktijdig gehouden met de wekelijkse vlooienmarkt in de veilinghallen. Kinderen konden knuffelen met kuikentjes en konijnen.
De Noord-Drenthe Show is bewust vroeg in de winter gehouden. Ziekten zoals de vogelgriep worden doorgaans wat later in de winter geconstateerd. Dat heeft dan meestal gevolgen voor dierenshows.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl