Cassata #13: De grote afscheidsshow en Drenthe in beeld voor ondergrondse opslag

Wat doe je met leeggepompte gasvelden en met zoutkoepels in Drenthe? Het ministerie van economische zaken wil er aardgas, waterstof of koolstofdioxide in opslaan en liet er technisch onderzoek naar doen. Maar is die ondergrondse opslag wel zo'n goed idee? Meer daarover in Cassata.
Ook is er aandacht voor drie Drentse afscheidsfeestjes. Gemeente De Wolden moet het binnenkort stellen zonder wethouder Jan ten Kate, die na 17 jaar in Hardenberg gaat werken. Ook directeur Lambert Zwiers van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord stopt ermee na tien jaar. En tafelgast Hunebedcentrum(op)bouwer Hein Klompmaker hangt na dertig jaar de sleutels van zijn directeurskamer aan de wilgen. 

Onderwerpen
0.46 - Onderzoeker Herman Damveld over de dreiging van ondergrondse opslag in Drentse gasvelden en zoutkoepels.
2.10 - Tafelgast Hein Klompmaker zwaait na dertig jaar af als directeur van het Hunebedcentrum.
5.43 - Vervolg Herman Damveld over de ondergrondse opslag.
19.10 - Vervolg Hein Klompmaker.
25.00 - Vertrekkend directeur van VNO-NCW Noord Lambert Zwiers over de door hem zeer gewenste Zuiderzeelijn, die 'helaas' niet doorging. 
37.11 - Wethouder Jan ten Kate van gemeente De Wolden vertrekt naar de gemeente Hardenberg. 
45.18 - Vervolg Hein Klompmaker.
53.08 -  Het radioforum over vuile zonnepanelen, #SorryJohan, de snelle treinverbinding naar de Randstad en bedenkelijke VVD-bemoeienis met de Formule 1-strijd tussen Zandvoort en Assen? Met forumleden Hein Klompmaker, Drents PvdA-voorzitter Jacob Bruintjes en het Asser VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs.

Presentatie
Margriet Benak

Gasten
Herman Damveld (onderzoeker)
Hein Klompmaker (vertrekkend directeur Hunebedcentrum)
Jan ten Kate (wethouder De Wolden naar Hardenberg)
Lambert Zwiers (vertrekkend directeur VNO-NCW Noord)
Jacob Bruintjes (voorzitter PvdA Drenthe)
Erik Ziengs (Tweede Kamerlid VVD)

Andere podcasts
Genoten van Cassata? Abonneer je ook op onze podcast Drenthe Toen over de geschiedenis van Drenthe en op de Sportcast, onze podcast over de (amateur)sport in Drenthe.