Ziekenhuizen Drenthe schalen reguliere zorg af om stijgend aantal coronapatiënten

Monitor voor hartslagcontrole
Monitor voor controle hartslag en bloeddruk © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De ziekenhuizen in Drenthe schalen de reguliere zorg af, zodat er meer capaciteit komt op de intensive care (ic) voor coronapatiënten. Het gaat om landelijke afspraken: alle ziekenhuizen in Nederland maken capaciteit op de ic en coronaverpleegafdelingen vrij door reguliere zorg af te schalen.
Op dit moment liggen ruim 1.300 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen, van wie zo'n 270 op de ic. Als het aantal coronapatiënten in dezelfde mate blijft stijgen, zijn er over twee weken meer dan 2100 coronapatiënten die zorg nodig hebben.

Noordelijke ziekenhuizen

Ook in de noordelijke ziekenhuizen is een snelle stijging te zien van in de opname van het aantal besmette covid-patiënten, meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN)
Het afschalen van reguliere zorg gaat om geplande zorg die uitgesteld kan worden. Per ziekenhuis wordt bekeken hoeveel en welke zorg zal worden uitgesteld.
"Ziekenhuizen beseffen dat dit een vervelende boodschap is voor mensen die al lang op een wachtlijst staan en nu mogelijk opnieuw te maken krijgen met uitstel van een behandeling. Ook vraagt dit besluit opnieuw veel flexibiliteit van onze zorgmedewerkers", laat het AZNN weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl