Greetje Dikkers nieuwe lijsttrekker SP Drenthe

Bij de SP Drenthe is Greetje Dikkers uit Tynaarlo vanmiddag definitief gekozen tot lijsttrekker voor de komende Statenverkiezingen. Zij won de stemming van Ko Vester (72) uit Schipborg, die zich tegenkandidaat had gesteld.
Dikkers was in oktober al als kandidaat voorgedragen voor het lijsttrekkerschap door het bestuur. Vester was het er niet mee eens en stelde zich tegenkandidaat.


De stemming pakte voor huidig Statenlid Vester uiteindelijk verkeerd uit. Voor hem eindigt daarmee zijn politieke carrière bij de SP. Hij zit straks 12 jaar in de Staten, maar staat niet op de kandidatenlijst.

Top vijf 
Greetje Dikkers is nu ook Statenlid voor de SP. Het is haar eerste bestuursperiode. Op plek nummer twee is huidig fractievoorzitter Wim Moinat uit Emmen terug te vinden. Hij zit ook nog in de gemeenteraad van Emmen. Na hem komen drie nieuwelingen op de lijst.

Plaats drie wordt bezet door Robert Mäkel - Van Luttikhuizen uit Valthe en op nummer vier staat voormalig Hoogeveens gemeenteraadslid Henk van de Weg. De top vijf wordt afgemaakt door Ronald van der Meijden uit Peize.