Wat vind jij: Ik laat me wel testen bij coronaklachten

Coronatest volwassene
Steeds minder mensen met coronaklachten laten zich testen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Steeds minder mensen laten zich bij klachten op corona testen bij de GGD. En dat terwijl de coronacijfers de afgelopen dagen alleen maar stijgen. Het gaat zowel om gevaccineerden als ongevaccineerden. Waarom is onduidelijk.
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat ongeveer 40 procent van mensen met coronaklachten zich nog laat testen. En dat is een zorgelijke ontwikkeling vinden deskundigen. Want het virus kan zich zo sneller verspreiden, bovendien raakt de overheid het zicht op de verspreiding van het virus kwijt.
"Het is juist zo belangrijk om bij klachten naar de GGD te gaan voor een test", zegt Jolanda Hoefnagel van de GGD tegen de NOS. "Ook als je gevaccineerd bent, want ook dan kan je corona krijgen. De GGD, het ministerie en de deskundigen roepen dan ook iedereen op om te testen bij klachten. Het ministerie is zelfs een nieuwe campagne begonnen om mensen hieraan te herinneren.

Wat vind jij?

Laat jij je testen als je klachten hebt die kunnen wijzen op corona? Of denk je dat het allemaal zo'n vaart wel niet zal lopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl