FC Emmen op tandvlees naar punt bij subtopper Vitesse

Cavlan juicht na de gelijkmaker bij Vitesse (Rechten: Gerrit Rijkens)
Cavlan juicht na de gelijkmaker bij Vitesse (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - FC Emmen kreeg dit seizoen al vaak te weinig, maar vandaag mocht de formatie van trainer Dick Lukkien niet mopperen met het gelijkspel tegen Vitesse: 1-1. De thuisclub kreeg vlak voor tijd namelijk nog een strafschop, maar die was niet besteed aan Bryan Linssen.
FC Emmen is ondanks het punt één plek gezakt naar plek 15, met 14 punten uit 14 duels.

Dramatische start

FC Emmen startte dramatisch in de GelreDome. De formatie van trainer Dick Lukkien kreeg maar geen druk op de bal en de thuisclub speelde de eerste twintig minuten vrijwel continu op de helft van de Drentse club. Gek genoeg leverde die omsingeling geen levensgrote kansen op alhoewel Ødegaard wel twee keer dicht bij een goal was.

Goal Linssen

Uitgerekend op het moment dat Emmen meer grip kreeg op Vitesse en ook aan aanvallen begon te denken, kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet van Roy Beerens mocht simpel worden binnengekopt door Linssen. Een fout van Gersom Klok, die totaal geen contact met de captain van Vitesse had, maar ook van Tim Siekman die de voorzet veel te gemakkelijk liet geven.

Anco Jansen

FC Emmen herstelde zich naarmate de eerste helft vorderde en werd ook dreigender. Anco Jansen was twee keer dicht bij de 1-1, maar zijn pogingen gingen twee keer over (één keer via de vingertoppen van Vitesse-doelman Eduardo).

Goal Cavlan

In de tweede helft was het aanvankelijk weer eenrichtingsverkeer, maar het was Emmen dat het eerst gevaarlijk werd. Sterker nog, de eerste de beste kans was raak. Anco Jansen was de man die de aanval opzette en via een hakje van Alexander Bannink de bal teruglegde op Glenn Bijl.
De middenvelder wilde verwoestend uithalen, maar raakte de bal niet echt lekker. Toch was de inzet moeilijk genoeg voor Eduardo, die de bal keerde maar recht voor zijn goal zag belanden. Caner Cavlan was er als de kippen bij en kopte binnen: 1-1.

Door het oog van de naald

Daarna was het voor FC Emmen overleven. De thuisclub zette aan, maar werd pas in de absolute slotfase echt gevaarlijk. Linssen had zich kunnen kronen tot de man of the match, maar dat liet de aanvoerder na. Na 75 minuten werd een inzet van hem van de doellijn gehaald door Klok, in de 87e minuut mocht hij aanleggen vanaf elf meter (na een overtreding van Klok op Alexander Büttner).
De linkerspits gleed echter uit en zag de bal over de goal gaan. In blessuretijd had diezelfde Linssen zich kunnen revancheren, maar kopte hij vrij voor doelman Kjell Scherpen slecht in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl