Lijsttrekker Hans Kuipers moet voor GroenLinks vijf zetels veroveren

Hans Kuipers blijft lijsttrekker van GroenLinks Drenthe (Rechten: GroenLinks)
Hans Kuipers blijft lijsttrekker van GroenLinks Drenthe (Rechten: GroenLinks)
Hans Kuipers uit Meppel is opnieuw gekozen als lijsttrekker van GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Met hem aan het roer wil de partij vijf zetels in de Drentse Staten veroveren.
Bij de vorige verkiezingen was Kuipers ook lijsttrekker van de partij. Kuipers zat de afgelopen jaren op één van de twee Drentse Statenzetels van GroenLinks. Ook het andere Statenlid, Henk Nijmeijer uit Assen, is op dezelfde plek op de lijst terug te vinden (nr. 2).

Top vijf

Mocht GroenLinks volgend jaar inderdaad die vijf zetels pakken, dan komt direct de eerste vrouw op de lijst ook in de Staten. Op nummer drie staat namelijk Ria Haan uit Assen. Op vier vinden we Ewoud Bos uit Koekange en Assense Elke Slagt-Tichelman maakt de top vijf compleet.
Een bekende naam op de lijst van GroenLinks is oud-senator Sam Pormes (6) uit Assen. Hij legde in 2007 zijn functie in de Eerste Kamer neer vanwege een conflict met zijn partij.

Oud-SP'er op 13

Op plek tien staat een hele jonge kandidaat, de 19-jarige Janno Rook uit Bovensmilde. En op dertien een opmerkelijke naam: die van Erik van Eekelen die tot vorig jaar voor de SP raadslid was in Assen, maar wegens een verhuizing naar Schoonoord uit de Asser raad vertrok. Behalve van woonplaats, blijkt hij dus ook gewisseld te zijn van politieke partij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl