Mooi Wark en TikTok Tammo schrijven ode aan 'dikke bak met bieten'

Al een tijdje rijden ze af en aan in Drenthe en Groningen: vrachtwagens vol met suikerbieten. Vanaf het land op weg naar Hoogkerk.
Sinds vorig jaar zijn de bieten ineens een stuk 'populairder' geworden door het Groningse TikTok-fenomeen TikTok Tammo. Een creatie van Johannes Peetsma uit Midwolda, die allerlei grappige filmpjes maakt voor onder meer het socialemediaplatform TikTok. Tijdens de bietencampagne van vorig jaar kwam hij met filmpjes waarin hij schreeuwt naar een vrachtwagen vol bieten: "Dikke bak met bieten!" En zoals dat gaat bij een internethype: iedereen doet daarna mee.
Dat geldt ook voor de Drentse boerenrockband Mooi Wark, die wel iets zag zitten in een muzikale samenwerking. Het idee ontstond nadat Peetsma een 'bietenversie' had gemaakt van het lied Mambo No. 5 van Lou Bega, maar gesommeerd werd om die versie offline te halen vanwege auteursrechtenbreuk. "Toen dat liedje offline werd gehaald, had Mooi Wark al een berichtje gestuurd met de vraag of we niet samen bezig zouden moeten", vertelt Peetsma. "Nou, dat was liefde op het eerste gezicht."
(Tekst gaat verder onder de video)
Mooi Wark en TikTok Tammo schrijven ode aan 'dikke bak met bieten'

De Bietn Blues

Ook zanger/gitarist Bert Koops van Mooi Wark was meteen enthousiast. "Ik vond het helemaal te gek. Dit wordt het lijflied van Noord-Nederland." En dus werd het lied De Bietn Blues geschreven.
Maar waarom een lied over suikerbieten? Een retorische vraag voor TikTok Tammo. "Bieten zijn toch geweldig?", roept Peetsma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl