Hoogeveen en Achilles 1894 laten kansen liggen: 0-0

VOETBAL - Hoogeveen en Achilles 1894 hebben elkaar in evenwicht gehouden in de Hoofdklasse A: 0-0. Ondanks het puntenverlies blijft de club van trainer Nico Haak de ranglijst aanvoeren.
RKZVC had Hoogeveen kunnen passeren in het klassement, maar de Gelderse equipe verloor voor eigen publiek van SDO (0-2). Door het resultaat is de ploeg uit Bussum de nieuwe nummer twee van de Hoofdklasse A. De achterstand op Hoogeveen is slechts een punt. RKZVC staat derde en verzamelde twee punten minder dan de koploper.

Doelpuntloos

Hoogeveen en Achilles kregen in de eerste helft allebei twee goede kansen om de ban te breken. Björn Zwikker en Daniël Manning bleven doelpuntloos namens de thuisclub, terwijl Ids Hannema en Youri Schuur de Assenaren geen treffer konden schenken. Bij de vier situaties op het druilerige Sportpark Bentinckspark traden de doelmannen, Nick Borgman en Morten Otto, prima op.

Man minder

Na de pauze ging Hoogeveen nadrukkelijk op jacht naar de 1-0. De vele kansen werden echter niet benut. Zwikker, Manning en Sadik Spijodic faalden verschillende keren in de afwerking. Achilles had vlak voor tijd de overwinning kunnen stelen, maar invaller Jean Pierre N'Gouan hielp een reuzenkans om zeep. De Assenaren speelden om dat moment al een kwartier met een man minder. Aanvoerder Remy Klaassens moest vertrekken na twee gele kaarten.
Het gelijkspel helpt Achilles niet omhoog op de ranglijst. De manschappen van trainer Paul Weerman blijven ook na dertien speelronden de nummer elf van de Hoofdklasse A.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl