Meerdere overnamekandidaten voor Mobitrans

Het taxibedrijf ging vorige week failliet (Rechten: Marcel Antonisse/ANP
Het taxibedrijf ging vorige week failliet (Rechten: Marcel Antonisse/ANP
Er hebben zich al meer dan vijf overnamekandidaten gemeld bij de curator van het failliete taxibedrijf Mobitrans. Het bedrijf uit Ruinen werd afgelopen donderdag failliet verklaard.
​Het bedrijf richt zich op onder meer leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en zorgvervoer in Meppel, De Wolden en Westerveld. Er werken 47 mensen in vaste dienst en 17 als oproepkracht.

Failliet door Connexxion

Mobitrans is volgens curator Jan van Burg failliet gegaan doordat vervoersbedrijf Connexxion de aanbesteding voor het vervoer kwijt is geraakt. Connexxion besteedde het werk vervolgens zelf uit aan Mobitrans.
"Dat zorgde voor een omzetverlies van zestig procent. Bijna geen enkel bedrijf kan dat aan. Het toont aan hoe kwetsbaar je bent als je afhankelijk bent van één grote opdrachtgever", aldus Van Burg.

Lees meer: Taxibedrijf Mobitrans uit Ruinen failliet

Zorgen over een doorstart zijn er bij de curator voorlopig niet, nu zich al een flink aantal kandidaten gemeld heeft. "Het personeel is wel het ontslag aangezegd, maar dan krijgen ze in ieder geval geld van het UWV. Juist in deze tijd van het jaar hebben mensen behoefte aan inkomen", zegt de curator.

Vervoer gaat door

Ook mensen die afhankelijk zijn van Mobitrans hoeven zich volgens Van Burg geen zorgen te maken. Het werk gaat voorlopig gewoon door, juist om een doorstart aantrekkelijker te maken. In de komende twee weken moet meer duidelijk worden over de toekomst van Mobitrans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl