Steeds meer Duitse sportvissers steken de grens over

Mirko Schlüsselberg met een gevangen snoek (Rechten: Steven Radersma/RTV Noord)
Mirko Schlüsselberg met een gevangen snoek (Rechten: Steven Radersma/RTV Noord)
Steeds meer Duitsers komen naar onze regio om een hengeltje uit te werpen. Dat zegt Sportvisserij Groningen-Drenthe.
"Er zijn inmiddels al 4.000 Duitsers die een vispas hebben aangeschaft om hier te mogen vissen', zegt directeur Henk Mensinga van Sportvisserij Groningen-Drenthe tegen
. 'Dat is een flink deel van de 50.000 geregistreerde sportvissers in deze twee provincies."

Dierenkwelling

Volgens Mensinga komen de Duitse sportvissers graag hier naar toe omdat ze in eigen land te maken hebben met een woud van regels. "Ze moeten een soort visexamen doen en daarna nog vergunningen zien te krijgen om te mogen vissen."
"En ze mogen (grote) gevangen vissen niet terugzetten, maar moeten hun vangst doden. Dat staat daar in de wet, sportvisserij wordt gezien als onnodige dierenkwelling. Vissen staat daar gelijk aan de jacht."

Visstand

Door het doden van de gevangen vis is de visstand bij onze oosterburen over het algemeen een stuk lager dan bij ons. Dat is nog een reden voor de Duitsers om uit te wijken naar Nederland.
Mirko Schlüsselburg en Julian Weber uit Leer steken één a twee keer per week de grens over om een hengeltje uit te werpen. "Dat is één van de belangrijkste redenen om hier te komen", zegt Schüsselburg, "dat we niet hoeven te doden wat we vangen, maar dat we die mooie grote vissen weer terug kunnen zetten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl