Project van FC Emmen en gedetineerden genomineerd

PI Norgerhaven, Veenhuizen
De gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een project waarbij FC Emmen werkt met gedetineerden van de gevangenis in Veenhuizen, is genomineerd voor een prijs. Het is de Cedris Waarderingsprijs. Cedris is een vereniging die zich sterk maakt voor mensen 'met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt'. Daar rekent Cedris (ex-)gedetineerden ook toe.
Het project Naoberschap Inside begon in 2019. Trainers werken binnen de gevangenismuren, om gedetineerden te helpen om een betaalde baan te vinden als ze vrij komen. De gedetineerden krijgen voetbaltraining en krijgen ook de boodschap van FC Emmen Naoberschap mee. Die draait onder meer om respect, samenwerken en discipline. Ze krijgen ook begeleiding op persoonlijk vlak en voor een toekomst zonder criminaliteit, maar met een baan.
Via het zakelijk netwerk zoekt FC Emmen dan mee naar een baan. Dat is ook een aantal keer gelukt.

Voorbeeldproject

Het project van FC Emmen was een voorbeeld voor andere clubs, die vergelijkbare projecten hebben opgezet. "Vanuit het oogpunt dat een voetbalclub met zijn uitgebreide netwerk kansen kan bieden aan (ex-)gedetineerden. Daar heeft de hele samenleving baat bij", stel manager Jos Schaart van FC Emmen Naoberschap.
De Cedris Waarderingsprijs wordt 18 november uitgereikt. Er is een bedrag van 2500 euro aan verbonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl