Dit weekend in de Drentse natuur: 8 en 9 december

Sinterklaas is weer vertrokken en er staat weer een nieuw weekend voor de deur. Ook dit weekend kun je weer de natuur in. Wat er te doen is lees je hier.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Laat je leiden door Pixi
In de Drentse bossen bij het Boomkroonpad hoef je zaterdag niet bang zijn te verdwalen in het donker. Pixi wijst je de weg door het duister. Het lichtkunstwerk is gebaseerd op de natuur en helpt je een pad tussen de bomen door te vinden.

Er zijn meerdere tijdstippen waarop je kunt starten met de wandeling. Let op: wel even opgeven want vol is vol. 

Winterwandeling op de Hondsrug
Trek samen met een gids het bos in en bekijk hoe de natuur er op dit moment voorstaat. De gids heeft aandacht voor de planten, bomen en dieren in het bos. Ook gaat de wandeling langs heidevelden en vennen. Lees hier meer.

Open dag museum Mensinge Roden
Museum Havezate Mensinge in Roden organiseert zondag een open dag. Er zijn rondleidingen langs geheime plekken van het museum die normaal niet toegankelijk zijn. Ook zijn er lezingen over de geschiedenis en de bewoners. Het museum is nog op zoek naar vrijwilligers, belangstellenden kunnen zich aanmelden. De open dag is van 13.00 tot 16.30 uur.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: