Ook Coevorden helpt slachtoffers toeslagenaffaire

Slachtoffers van de toeslagenaffaire demonstreren
Slachtoffers van de toeslagenaffaire demonstreren © ANP
De gemeente Coevorden helpt momenteel slachtoffers van de toeslagenaffaire. In de gemeente wonen 58 huishoudens die mogelijk gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagenaffaire, tien daarvan worden al geholpen.
In oktober liet demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen weten dat het lang kan duren voor alle slachtoffers in de toeslagenaffaire zijn gecompenseerd. Bijna 50.000 gedupeerden hebben zich gemeld bij de Belastingdienst, maar minder dan 10 procent van de toeslagenouders is tot dusver volledig geholpen.
De gemeente Assen gaf direct aan de schuld van slachtoffers te willen kwijtschelden, net als de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe. Hoogeveen biedt hulp aan aan getroffen gezinnen, maar scheldt de schuld niet zelf kwijt. In De Wolden zijn de schulden ook niet kwijtgescholden, maar volgens die gemeente was daar bij de vijf getroffen gezinnen ook geen sprake van. Alle vier gemeenten bieden ook actief hun hulp aan.

Nieuwe woning en een nieuw bed

De gemeente Coevorden heeft ook geen schulden kwijtgescholden, maar biedt nu wel ondersteuning aan aan de getroffen gezinnen. Van de 58 gezinnen maken daar nu 10 gezinnen gebruik van. Het gaat daarbij om hulp bij het verstrekken van voorzieningen, contacten onderhouden met advocaten, als tussenpersoon fungeren voor de Belastingdienst en contact onderhouden met schuldeisers.
Zo heeft de gemeente inmiddels een gezin geholpen aan een nieuwe woning, laptops en een goed bed verstrekt. De kosten die de gemeente daarbij maakt verhaalt het op de Belastingdienst. De gemeente Coevorden roept slachtoffers van de toeslagenaffaire op zich te melden bij de gemeente, mocht de gemeente nog geen contact met ze hebben gehad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl