Raadslid Hilde Kamminga stapt van Gemeentebelangen over naar VVD Tynaarlo

Hilde Kamminga stapt over van Gemeentebelangen naar VVD Tynaarlo
Hilde Kamminga ruilt Gemeentebelangen in voor de VVD Tynaarlo en neemt haar raadszetel mee © Eigen foto
Gemeentebelangen-raadslid Hilde Kamminga in Tynaarlo is overgestapt naar de VVD-fractie. "Ik denk dat de VVD met het liberale gedachtegoed beter bij me past", zegt ze.
Kamminga gaf weken geleden al bij Gemeentebelangen aan dat zij zich met de komende gemeenteraadsverkiezingen niet opnieuw verkiesbaar wil stellen voor de partij. Daarna kwam de VVD op haar pad en besloot ze haar zetel mee te nemen en zich aan te sluiten bij de liberalen. Daarmee is oppositiepartij VVD met vijf zetels ineens de grootste partij geworden in de raad van Tynaarlo. Collegepartij Leefbaar Tynaarlo was tot nu toe de grootste met vier raadszetels.

Tweede op rij

Haar vertrek heeft volgens Kamminga niets te maken met de aanstelling van Richard Aeilkema bij Gemeentebelangen, die als lijsttrekker vooral vernieuwing wil binnen de lokale onafhankelijke partij. Hij wil met een frisse lijst de verkiezingen in. Hilde Kamminga is de tweede die in korte tijd vertrekt bij Gemeentebelangen Tynaarlo.
Vorige maand stapte steunfractielid Jarko Weering van Gemeentebelangen ook al uit de partij. Hij sloot zich aan bij Leefbaar Tynaarlo, omdat Richard Aeilkema volgens hem 'een wel heel erg dominante rol' binnen de partij inneemt. Hilde Kamminga koestert naar eigen zeggen geen wrok tegenover haar voormalige partij, waar ze bijna vijf jaar bij betrokken was. "Ik wens ze heel veel succes."
Gemeentebelangen Tynaarlo bestaat nu nog uit één raadslid. Dat is fractievoorzitter Peter van Es uit Eelde, die al meer dan 25 jaar politiek actief is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl