Man (78) is boos over voorrijkosten en dreigt met doodsteken mensen in supermarkt

Rechtbank Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 78-jarige man uit Emmer-Compascuum werd begin april zo verschrikkelijk boos op een woningcorporatie, dat hij mensen wilde doodsteken bij de plaatselijke supermarkt. Voor deze ernstige dreigementen en het voorbereiden van een moord eiste de officier van justitie een celstraf van acht maanden, waarvan ruim vier maanden voorwaardelijk.
De man kon die dag zijn appartement niet binnenkomen. Hij was zijn sleutel vergeten. Hij belde daarvoor met de woningstichting, die een medewerker stuurde. De bejaarde man moest 50 euro voorrijkosten betalen. De man stapte daarop woedend naar de politie. Die regelde een gesprek tussen de Emmer-Compascumer en de woningstichting. Tijdens dat gesprek werd de man steeds bozer en bozer.

'De eerste de beste'

De man riep uiteindelijk dat hij een mes uit zijn woning ging halen en dat hij daarmee bij de supermarkt 'de eerste de beste zou neersteken'. De bejaarde man verdween en kwam kort daarop inderdaad met een mes terug. Vastberaden beende hij richting de supermarkt. Hij maakte dreigende stekende bewegingen richting een agent, die hem tegen wilde houden. Vijf meter voor de supermarkt pakte de agent hem het mes af en gebruikte pepperspray.

Nooit gedurfd

Tegen de politie zei de man dat hij inderdaad iemand zou hebben neergestoken. Maar tegen de rechters zei de man dat hij dat nooit zou hebben gedurfd. De officier van justitie vond het bewezen dat de bejaarde man een agent bedreigde en door een mes te pakken een moord heeft voorbereid. Het bedreigen van medewerkers van de woningcorporatie vond de aanklager niet bewezen.
De man heeft ruim vier maanden in voorarrest gezeten. Als de rechter hem de geëiste straf oplegt, hoeft hij niet terug de cel in. De uitspraak is over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl