Bij basisschool de Boei in Assen is het twee dagen Sint-Maarten

Lampionnenshow bij SBO de Boei in Assen
Lampionnenshow bij SBO de Boei in Assen © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Basisschool de Boei in Assen was een dag te vroeg. Gisteravond, op 10 november, werd er al een klein voorproefje gedaan voor Sint-Maarten. De leerlingen konden hun lampion laten zien aan de ouders. Daarbij werd er gezongen en alvast wat geproefd van de snoep van vanavond.
Niet alleen de ouders waren onder de indruk van de lampions, ook directeur Nico Huizinga van SBO de Boei was trots op zijn leerlingen: "Ik ben onder de indruk van de creativiteit van de leerlingen. We hadden geen speciaal thema. De kinderen mochten zelf iets kiezen. Ik vind het prachtig geworden."

'Praktisch ingestelde kinderen'

SBO de Boei is een basisschool voor speciaal onderwijs. Volgens Huizinga droop het enthousiasme af van de kinderen. "Het zijn praktisch ingestelde kinderen die graag iets met de handen willen doen. Vooral tijdens het knutselen waren de kinderen zo enthousiast. Dat was prachtig om te zien."
Tijdens de avond konden de ouders samen met de kinderen alle lampionnen bekijken. Dit via een speciale looproute zodat, naast de anderhalve meter, de lampions van alle leerlingen werden bekeken. Ondertussen klonk er vrolijke Sint-Maarten-muziek en werd iedereen beloond met een gebakje en een snoepje. De leerlingen waren enthousiast over de lampionnen, maar vooral trots op hun eigen creatie.

'Knippen en Plakken'

De kinderen zijn lang bezig geweest vertelt een van de leerlingen van de Boei. "Ik ging vooral veel knippen en plakken, maar met hulp van juf Gea is alles goed gekomen." De dame heeft vooral zin in vanavond, want dan mag er veel gezongen worden en natuurlijk gesnoept. En dat snoepen hebben ze met hun ouders ook al gedaan. Want aan het eind van de route, stond er voor iedereen een gebakje klaar. En daar is natuurlijk flink van genoten.
Bij SBO de Boei in Assen is het twee dagen Sint-Maarten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl