FC Emmen heeft volste stadion van de eredivisie

Tegen NAC Breda zat de Oude Meerdijk ook flink vol (Rechten: Gerrit Rijkens/RTV Drenthe)
Tegen NAC Breda zat de Oude Meerdijk ook flink vol (Rechten: Gerrit Rijkens/RTV Drenthe)
VOETBAL - Supporters van FC Emmen grijpen massaal hun kans om hun club in het debuutseizoen in de eredivisie naar de overwinning te schreeuwen. De Drentse club heeft van alle eredivisieclubs tot nu toe de hoogste bezettingsgraad.
Van alle 8.300 plekken in de Oude Meerdijk is na 7 thuiswedstrijden gemiddeld maar liefst 98,5 procent bezet. Daarmee blijft FC Emmen Ajax (98,2) en NAC Breda (98,1) voor.

Dat het stadion van FC Emmen waarschijnlijk elke wedstrijd goedgevuld zou zijn, bleek aan de start van het seizoen al. Toen stonden er enorme rijen supporters voor de poorten van de Oude Meerdijk die allemaal een seizoenkaart wilden kopen.
Lees meer: Seizoenkaarten FC Emmen na dik uur al bijna uitverkocht
Het (lege) Noorden
De stadions van de andere twee clubs uit het Noorden zien er vaak een stuk leger uit. Bij FC Groningen zit gemiddeld 76 procent vol. Het Abe Lenstra Station van Heerenveen staat zelfs helemaal onderaan de lijst. De Friese club krijgt maar 70 procent van de kaarten verkocht.
Aanstaande zondag kan FC Emmen tegen Feyenoord wederom rekenen op een rood-witte supportersmuur. De wedstrijd is helemaal uitverkocht. Op 23 december sluit FC Emmen de eerste seizoenshelft af met een thuisduel tegen Willem II.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl