Wat vind jij: Er moet een vuurwerkverbod komen met oud en nieuw

vuurwerk
Er moet een vuurwerkverbod komen met oud en nieuw © ANP/Rob Vos
Het OMT bekijkt op verzoek van het demissionaire kabinet of er opnieuw een landelijk vuurwerkverbod moet komen tijdens de jaarwisseling. Het kabinet wil weten of zo'n verbod nodig is voor de bestrijding van het coronavirus. Het OMT-advies wordt vandaag besproken waarna het kabinet er mogelijk vrijdag een besluit over neemt.
Tijdens de vorige jaarwisseling was er ook een vuurwerkverbod. Ziekenhuizen waren toen erg druk met coronapatiënten en het vuurwerkverbod moest voorkomen dat ze het nog drukker zouden krijgen. Door de maatregel nam het aantal vuurwerkslachtoffers flink af tijdens oud en nieuw.
Volgens vuurwerkverkopers is een landelijk verbod overbodig, omdat de verkoop van onder andere knalvuurwerk en vuurpijlen al verboden is. "Dat heeft als direct gevolg dat je minder letsel mag verwachten", zegt voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Hij wijst er ook op dat mensen vaak vuurwerk afsteken in kleine gezelschappen, zoals met het gezin of de buren. Als die traditie vervangen wordt door grote vuurwerkshows met veel publiek, zou dat volgens hem ook een groter besmettingsrisico kunnen betekenen.

Wat vind jij?

Moet vuurwerk worden verboden met oud en nieuw, of niet?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl