College Emmen: Wildlands krijgt uitstel van betaling

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, krijgt Wildlands Adventure Zoo uitstel van betaling. Wildlands hoeft tot 1 mei 2019 niet aan de gemeentelijke betalingsverplichtingen te voldoen.
Voorwaarde is wel dat de andere financiers, WMD, VolkerWessels en de Rabobank, ook akkoord gaan met het uitstel. 

Financiers
De gemeente Emmen zit voor ongeveer 60 miljoen euro in Wildlands. Daarvan is 44 miljoen euro uitgeleend aan het park. "Het aandelenpakket bedraagt 10 miljoen euro en ongeveer 6 à 7 miljoen voor garantstellingen", zegt Otter. 

WMD heeft aan RTV Drenthe laten weten dat ze positief zijn over het uitstel. "We zagen het eigenlijk al aankomen vanwege de teruglopende bezoekersaantallen, maar we hebben vertrouwen in het nieuwe bedrijfsplan", zegt een woordvoerder. Volgens wethouder Jisse Otter staan ook VolkerWessels en de Rabobank positief tegenover uitstel, maar moeten ze nog wel een beslissing nemen. 


Wildlands heeft de financiers gevraagd om 'financiële ademruimte'. Het gaat om het opschorten van de aflossing en rente van de leningen. Emmen heeft een risico van 44 miljoen euro in het park. Zoals het er nu uitziet, lijdt Wildlands dit jaar een verlies van acht miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van bijna twee miljoen euro. 

De gemeenteraad hoeft niet met het voorstel in te stemmen, maar het college vraagt raadsleden wel om mee te denken en met eventuele wensen of bedenkingen te komen. Daarna neemt het college een definitief besluit.
Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen Wildlands dossier Wildlands
Deel dit artikel: