Drenthe kent in 2019 drie 'ANWB-topcampings'

De Berenkuil in Grolloo (Rechten: Google Streetview)
De Berenkuil in Grolloo (Rechten: Google Streetview)
De ANWB heeft drie campings in Drenthe bestempeld als Top Camping. Daarmee horen de campings volgens de ANWB bij de 180 beste campings van Europa.
Net als vorig jaar staan Landgoed De Berenkuil in Grolloo en Vakantiecentrum De Fruithof in Klijndijk op de toplijst. Camping De Norgerberg in Norg prijkt voor het eerst op de lijst van beste campings van Europa.

Norgerberg debuteert

Mede-eigenaar Susan Rijkswijk-Schippers van De Norgerberg is blij verrast dat haar camping op de toplijst staat. "We denken altijd na bij wat wij zelf zouden willen als we op vakantie zouden zijn. Het is heel leuk om te zien dat we dus nu op de lijst staan."
Als nieuwe aanwinst opende De Norgerberg een zwembad en dat zou zomaar de doorslag gegeven kunnen hebben. Zwemmogelijkheden zijn namelijk één van de beoordelingscriteria van de ANWB. "En voor in de toekomst hebben we ook veel leuks in de pijplijn. We gaan vooral inspelen op het mooie fietsen dat je in Drenthe kunt doen", zegt Rijswijk-Schippers.

Campinginspectie

Die campings op de lijst hebben de maximale score van vijf sterren behaald bij de campinginspectie van de ANWB. In totaal beoordeelde de ANWB meer dan tweeduizend campings in binnen- en buitenland. De campings werden beoordeeld op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl