GAE krijgt meer tijd voor sluitende begroting

Groningen Airport Eelde (Rechten: RTV Drenthe)
Groningen Airport Eelde (Rechten: RTV Drenthe)
De directie van Groningen Airport Eelde krijgt twee weken de tijd om een sluitende begroting te overleggen voor volgend jaar. De provincies Drenthe en Groningen, de steden Assen en Groningen en de gemeente Tynaarlo willen de begroting voor volgend jaar nu nog niet vaststellen, zo bleek uit een overleg vanmiddag. In de huidige begroting voor 2019 stevent de luchthaven af op een tekort van 775.000 euro.

De aandeelhouders hebben laten weten volgend jaar geen extra geld uit te willen trekken voor de luchthaven. Het vliegveld had gehoopt op een half miljoen extra subsidie om aan de verplichtingen voor volgend jaar te kunnen voldoen.
Wel kan de luchthaven rekenen op al eerder toegezegd geld voor het verbeteren van de brandveiligheid en beveiliging. "De meerjarige bijdragen die we hebben afgesproken voor brandveiligheid en douane blijven gewoon staan," aldus gedeputeerde Cees Bijl.
Over langlopende investeringen is het laatste woord nog niet gezegd, volgens de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns. "Voor extra investeringen in een nieuwe terminal en brandweerkazerne is eerst een goed onderliggend plan nodig. Het uitgangspunt bij de geplande 46 miljoen in investeringen gedurende tien jaar is wat mij betreft altijd de verbinding met de rest van Europa geweest," aldus Brouns.

Lees meer: Begroting Eelde 2019 komt 'in de buurt van het minimum'

De directie van het vliegveld zoekt ondertussen een opvolger van Nordica. Deze noodlijdende luchtvaartmaatschappij besloot vorige week te stoppen met vliegen van Eelde naar Kopenhagen en München. De inkomsten die de luchthaven mist door het stoppen van die samenwerking zijn de hoofdoorzaak van het gat in de begroting voor volgend jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl