Inval hoofdkantoor Jehovah's Getuigen Emmen wegens misbruik

Het hoofdkantoor van de Jehova's Getuigen in Emmen (Rechten: Google Streetview)
Het hoofdkantoor van de Jehova's Getuigen in Emmen (Rechten: Google Streetview)
Bij het hoofdkantoor van Jehova's Getuigen in Emmen is op 19 november een inval gedaan vanwege een grootschalig onderzoek naar seksueel misbruik.
Ook zijn twee kerkgebouwen, ook bekend als koninkrijkszalen, onderzocht. Een daarvan staat in Dordrecht, de locatie van de ander is nog onbekend. Ook zijn er vier woningen onderzocht. De politie zocht naar stukken van interne rechtszaken, dat meldt
.
Er zijn meerdere aangiftes van slachtoffers gedaan van seksueel misbruik tegen leden of oud-leden van de Jehova's Getuigen.

Lees meer: 'Ik heb nog maandenlang bij de dader in de buurt moeten rondlopen, verschrikkelijk'

Er zouden volgens het Openbaar Ministerie negen zedenzaken lopen, waarbij leden of voormalige leden van de geloofsgemeenschap betrokken zijn.
Een vrouw, die naar eigen zeggen misbruikt is door een van de (oud)-leden van de Jehova's Getuigen, is blij dat de slachtoffers serieus worden genomen door zowel politie als justitie. "Wij zijn zo lang niet gehoord of hebben zelfs moeten zwijgen door de druk vanuit de Jehovah's Getuigen. Ik ben blij dat er nu eindelijk daadkracht wordt getoond. Verder hoop ik dat de Jehovah's Getuigen inzien dat veranderingen noodzakelijk zijn om verder leed voor anderen in de toekomst te voorkomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl