Volg hier live de persconferentie over de coronamaatregelen

persconferentie corona
Persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge © ANP / Phil Nijhuis
Het kabinet kondigt vanavond nieuwe coronaregels aan. Aanleiding is de stijging van het aantal dagelijkse besmettingen. Gisteren werd een dagrecord bereikt van 16.364 besmettingen, ruim drieduizend meer dan het vorige dagrecord.
Een deel van de ministersploeg overlegde gisteren lang over welke stappen het moet zetten. De eindtijd van de sessie stond gepland in de middag, maar overeenstemming was er toen nog niet. Het overleg zou stroef zijn gegaan, mede om zorgen over draagvlak voor nieuwe coronaregels. Ook nadat het overleg gisteravond verder was gegaan, kwam het kabinet er nog niet uit. De hoofdlijnen zouden al wel staan, maar de invulling nog niet. Vandaag hebben de ministers alsnog de laatste knopen doorgehakt.
De definitieve beslissingen worden vanavond toegelicht door demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Kijk via de livestream hieronder, of op TV Drenthe, naar de persconferentie. De uitzending begint om 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl