Zoektocht naar nieuwe directeur Wildlands levert honderd sollicitanten op

De zoektocht naar de nieuwe directeur van dierenpark Wildlands in Emmen is in volle gang. Werving- en selectiebureau Hunter Select neemt deze taak op zich. Er hebben inmiddels al bijna honderd kandidaten gesolliciteerd.
Hunter Select is gespecialiseerd in het zoeken naar directeuren, managers en interim-functies voor verschillende organisaties.

'Mooie zoektocht'
Consultants Renée Nicolaï en Sylvana Iwema hebben de taak om de nieuwe directeur te werven en selecteren. “Het is een interessante en uitdagende zoektocht." Hoewel Hunter Select veelvuldig managers en directeuren vindt, vinden de consultants de vacature van directeur bij Wildlands en het Atlas Theater een unieke positie. 

“We zijn er dan ook blij mee dat we dit mogen doen”, zegt Nicolaï. "Het is best complex, wat het ook extra interessant maakt."

"Het is een mooie zoektocht", vult Iwema aan. "Er is veel animo, maar zeker niet iedereen past in dit profiel." De kandidaten die hebben gereageerd, komen uit verschillende branches en sectoren en zijn tussen de begin dertig en midden zestig jaar oud.


Het bedrijf kijkt naar een persoon die een aantal zaken kan en moet combineren. “Het gaat om een directeurspositie bij een heel mooi bedrijf met grote naamsbekendheid”, leggen de consultants uit. “Het krachtenveld met de verschillende belanghebbenden, maakt het complex. Het is belangrijk dat iemand een volwaardig gesprekspartner is voor alle betrokken partijen.”

De toekomstige directeur en opvolger van de vertrokken Frankwin van Beers staat voor een uitdagende klus. De resultaten van het park vallen tegen. Om het tij te keren zullen er maatregelen worden genomen.“Diegene die we zoeken heeft bij voorkeur ervaring in een (eind)verantwoordelijke functie binnen een organisatie waar klantgerichtheid en klantbeleving centraal staat", legt Nicolaï uit. "We zoeken echt een enthousiaste, vernieuwende en ondernemende directeur. Diegene moet daadkracht hebben, van veranderprocessen houden en commerciële kansen weten te vinden en te benutten."

Fulltime zoektocht
Zowel Nicolaï als Iwema zijn beiden momenteel bijna fulltime op zoek naar het nieuwe hoofd van het Emmer park. “Er gaat veel tijd in zitten. We hebben eerst uitgebreid met de Raad van Commissarissen (RvC) gesproken als het gaat om de profielschets.”

Ook is het dierenpark bezocht, gesproken met medewerkers en is er een vacature-video gemaakt. De eerste gesprekken staan gepland op het kantoor van Hunter Select, de tweede gespreksronde zal plaatsvinden met een aantal leden van de RvC bij Wildlands zelf.

'Veel tijd voor de gesprekken'
“We trekken veel tijd uit voor de gesprekken. Het zijn echte diepte-interviews waarin ook casussen worden voorgelegd”, vertellen Nicolaï en Iwema. “En in overleg met de RvC, kan de procedure ook nog een assessment bevatten.”

Kandidaten kunnen nog solliciteren zolang de procedure loopt. Hunter Select streeft ernaar om de nieuwe directeur in januari gevonden te hebben. Momenteel is Erik van Engelen interim-directeur.