Drukke avond horeca: 'Mensen willen voor de lockdown op stap'

Volle eetzaal in restaurant Bij Jaap
Verschillende horecabedrijven zijn al volgeboekt voor vanavond © Hjalmar Guit
Topdrukte vanavond bij de horeca in Drenthe. Veel mensen willen nog even uit eten, voordat de horeca vanaf morgen vroeger moet sluiten.
"We zitten echt ramvol vanavond", zegt een medewerker van Liff in Assen. Datzelfde zien ze bij Café Groothuis in Emmen. "De afgelopen periode was al erg druk. Voor vanavond zaten de reserveringen binnen no-time vol."

Gedeeltelijke lockdown

Vanavond maakt het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen bekend om het stijgend aantal coronabesmettingen in te dammen. Er komt een gedeeltelijke lockdown van drie weken, melden bronnen aan verschillende media. Zo moeten horeca en niet-essentiële winkels om 20.00 uur sluiten. "Mensen willen nog even genieten van een avondje uit", ziet ook een medewerker van restaurant Touché in Assen. "Het is al de hele week extreem druk."
Daarnaast mag er de komende drie weken geen publiek meer sportwedstrijden aanwezig zijn. Mogelijk mogen bioscopen en theaters wel open blijven.
De persconferentie van het demissionair kabinet is om 19.00 uur live bij RTV Drenthe te zien en te beluisteren op TV, radio, online en via Facebook.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl