Buiten is het miezerig en 7 graden, binnen wacht de ijsvloer

De overdekte ijsbaan op het Koopmansplein in Assen is er klaar voor (Rechten: Ronald Obbes)
De overdekte ijsbaan op het Koopmansplein in Assen is er klaar voor (Rechten: Ronald Obbes)
De temperatuur was weinig winters, en buiten miezerde het flink. Toch is op het Koopmansplein Winters Assen vanavond geopend, met als stralend middelpunt een gladde ijsvloer in een grote tent.
Wethouder Roald Leemrijse van Assen gaf de aftrap voor het schaatsplezier op de overdekte ijsbaan, samen met schaatsster Marije Joling. Vanavond kan er twee uurtjes gratis geschaatst worden. Vanaf morgen is de baan vanaf half tien geopend, maar moet er betaald worden.
Op de ijsvloer kunnen verschillende takken van ijssport beoefend worden. Behalve schaatsen, is er ook curling en icebyken. De ijsbaan ligt er tot en met 6 januari en is een initiatief van de Stichting Winters Assen.
De kosten van het evenement zijn zo'n 100.000 euro. De gemeente Assen betaalt er 45.000 euro aan mee. De rest komt van sponsors. Op vrijdagavond 14 december is er een lichtjesparade door de stad, met verlichte wagens die vertrekken vanaf de Bonte Wever.

Lees meer: Assen krijgt toch ijsbaan(tje)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.