'Geen publiek bij start korfbalcompetitie is enorme teleurstelling'

DOS'46-KZ playoff
Net als vorig seizoen is de tribune de komende weken leeg in sporthal De Eendracht in Nijeveen © RTV Drenthe/René Posthuma
"We hebben vorig seizoen al zonder publiek moeten spelen en de spelers keken er heel erg naar uit dat er nu weer mensen op de tribune zouden zitten. Dat we nu de competitie starten zonder publiek, is een enorme teleurstelling." Dat zegt voorzitter Haralt Lucas van korfbalvereniging DOS'46 uit Nijeveen. Hij reageert op de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet gisteravond bekendmaakte.
Onderdeel daarvan is dat zowel prof- als amateursportwedstrijden de komende drie weken zonder publiek worden gespeeld. DOS'46 begint volgend weekend aan de Korfbal League, de landelijke zaalcompetitie op het hoogste niveau. "De timing van deze maatregelen, bij de start van de competitie, is extra vervelend", zegt Lucas. "We hebben de fans nodig als steun en iedereen keek er juist naar uit om weer te komen kijken."

Geen kantine-inkomsten

Geen publiek betekent ook een financiële domper: de komende weken loopt DOS'46 heel wat kantine-inkomsten mis. Lucas: "De maatregelen zijn nu voor drie weken afgekondigd, maar de kans bestaat natuurlijk dat het langer gaat duren. Dan gaat dat inkomstenverlies zwaarder meewegen."
Volgens de voorzitter had de club juist alles geregeld om het publiek op QR-codes te scannen. "Het is even schakelen nu. En natuurlijk begrijp ik de ernst van de situatie ook wel. Je moet als overheid iets doen. Niks doen is geen optie."

Eerste wedstrijd

DOS'46 speelt volgende week zaterdag de eerste wedstrijd van de Korfbal League uit bij PKC/Vertom in Papendrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl