Honden slaan aan bij zoekactie naar Willeke Dost

De zoekactie van de politie afgelopen november (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
De zoekactie van de politie afgelopen november (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
Drie honden van Signi Zoekhonden zijn vanmiddag tijdens een zoekactie naar Willeke Dost aangeslagen op dezelfde locatie.
Volgens amateurspeurder Ab Bruintjes is met de honden op twee locaties gezocht naar het lichaam van het vermiste meisje.

Lees meer: ​Signi Zoekhonden weer op zoek naar Willeke Dost

"Op een locatie buiten Koekange zijn geen sporen aangetroffen. Op de tweede locatie, in het weiland achter de woning waar het meisje woonde, sloegen de drie honden onafhankelijk van elkaar twee keer aan op dezelfde plek." Het gaat om hetzelfde perceel waar vorige maand en in 2010 door de politie werd gegraven.
Met een grondradar van Volker Stevin zijn beelden gemaakt van de plek waar de honden aansloegen. "Het wachten is nu tot die beelden zijn geanalyseerd", vertelt Bruintjes. "Dat gebeurt door Signi, Volker Stevin en TNO. Dat duurt een paar dagen."
Bruintjes kon nog niet vertellen of de zoekactie in het weiland met prikstokken op 15 december nog doorgaat."Die is nog niet afgelast, laat ik het zo zeggen."

Lees meer: Politie vindt niets bij zoektocht naar Willeke Dost in Koekange

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.