Sudosa-Desto walst over provinciegenoot heen

VOLLEYBAL - Sudosa-Desto mag zich weer de koploper van de eerste divisie noemen. In de Drentse derby tegen Tjoba uit Klazienaveen kende de thuisploeg uit Assen weinig moeite met de provinciegenoot: 4-0 (25-16, 25-15, 25-17, 25-17).
In de Drentse hoofdstad ontmoetten de runner-up en hekkensluiter elkaar. Voorafgaand aan de derby was het verschil op de ranglijst liefst 28 punten. Na het bekerfeestje tegen eredivisiekoploper Sliedrecht Sport wilde Sudosa-Desto geen set verliezen en averij oplopen.

Tjarko Muis

Alleen in de tweede en vierde set wisten de gasten uit Klazienaveen Sudosa-Desto in de openingsfase bij te benen. Zo moest oefenmeester van de Assenaren Mark Afman in de tweede set bij 8-6 een time-out aanvragen. Uiteindelijk sleepte Sudosa-Desto de betreffende periode met overtuiging binnen (25-15).
In de slotset bood Tjoba, mede door concentratieverlies bij de hoogvlieger uit de hoofdstad, prima tegenstand (5-6). Met een hoopvolle vuist begroette Tjarko Muis een aantal fraaie punten van de gasten uit Klazienaveen. De trainer is sinds het nieuwe seizoen in dienst bij de rood-witten.

Topper

Door de klinkende zege gaat Sudosa-Desto over VC Sneek 2 heen op de ranglijst in de eerste divisie. De formatie van Afman wacht tot de topper tegen VC Sneek 2 nog twee lastige uitwedstrijden te wachten. Tjoba, dat in de zomer een aantal routiniers uitzwaaide, hoopt ondanks de laatste plaats op herstel in de tweede seizoenshelft en daarmee handhaving.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.