Emmen wint topper en is weer koploper in 1F

VOETBAL - In een directe confrontatie met concurrent SWZ Boso Sneek heeft vv Emmen de koppositie in de eerste klasse F weer in handen genomen. De ploeg van trainer Hendrik Oosting won op Friese bodem met 0-1.
Door de zege is Emmen opnieuw lijstaanvoerder, met een punt voorsprong op SWZ. Een speelronde eerder was de Drentse equipe de koppositie nog kwijtgeraakt door punten te verspelen in de thuiswedstrijd tegen WVV (1-1). SWZ won vorig weekend wél en nam de eerste plek over. 

Bekijk nu: De nieuwe aflevering van Onze Club met een samenvatting van dit duel 

Scorende invaller
De clash tussen de nummers één en twee van 1F kwam pas in de tweede helft tot leven. Na een teleurstellende eerste bedrijf brak invaller Sander de Grote snel na rust de ban: 0-1. Emmen verzuimde de score daarna verder te laten oplopen. De gasten kregen legio kansen, maar een tweede treffer bleef uit.

Gemiste penalty
Janiek Arends trof namens de Emmenaren de paal en zelfs vanaf elf meter wilde de bal er niet in. Aanvoerder Patrick Eberhard schoot de penalty naast. SWZ mocht door de missers van Emmen blijven hopen op een punt, maar in een slotoffensief viel de 1-1 uiteindelijk niet.
Meer over dit onderwerp:
Voetbal Emmen Onze Club 1e klasse F
Deel dit artikel: