Beverpaartje wordt eerste helft december verwelkomd in Wildlands

Bever
Een foto van een bever © Henk van Harskamp
Halverwege december is Wildlands weer een paar nieuwe dieren rijker. Een beverpaartje neemt dan zijn intrek in het themagebied Nortica. De bouw van hun verblijf, die eind oktober begon, is tegen die tijd afgerond, verwacht de Emmer dierentuin.
De bevers zijn straks te vinden bij de zogenoemde Raccoon Creek. Hier bevindt zich een houtzagerij met dierenverblijven. Wildlands was aanvankelijk van plan een volière aan te leggen. Om financiële redenen werd er gekozen voor een andere invulling, waar de bevers straks ook onderdeel van uit gaan maken.

Vissershuisje

Volgens woordvoerder Hanneke Wijshake komen er een mannetje en een vrouwtje. Samen gaan zij zorgen voor natuurlijke gezinsuitbreiding.
De komende week wordt er een vissershuisje geplaatst, waar een burcht voor de nieuwkomers komt. Van hieruit kunnen de bevers straks geobserveerd worden. "De komende weken wordt het gebied verder afgewerkt met rotspartijen en de aanplant van bomen."

Verplicht

De bevers zijn inmiddels al aanwezig in Wildlands, maar verblijven nog in quarantaine. Gezien hun recente aankomst in het park is dat een verplichte maatregel. Het mannetje is afkomstig uit Moskou.
De bouw van het beververblijf startte ongeveer een maand geleden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl