Einde dreigt voor standaardteam FDS: Bestuur weet van niets

Problemen bij FDS 1. Veel spelers dreigen te stoppen. Kan de club dat wel opvangen?
Problemen bij FDS 1. Veel spelers dreigen te stoppen. Kan de club dat wel opvangen?
VOETBAL - Het is allerminst zeker dat FDS uit Havelterberg ook volgend seizoen met een standaardteam gaat deelnemen aan de competitie.
Er stoppen zeker zes spelers van het eerste elftal en aanvulling is noodzakelijk om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Na drie seizoenen dreigt de vriendenploeg uiteen te vallen en daarmee dus ook het eerste elftal. Sterker nog: door het uiteenvallen van de vriendenploeg lijkt ook de toekomst van FDS in gevaar, zo meldt Dagblad
. Momenteel beschikt de vereniging namelijk slechts over twee seniorenelftallen.

"Wij willen door"

FDS-secretaris Biemholt reageert verbaasd op 'het nieuws'. "Volgens ons berust het op een misverstand. De verslaggever heeft waarschijnlijk iemand van de spelersgroep gesproken na afloop en dit verhaal gemaakt. Maar wij willen gewoon een standaardelftal in leven houden."
Meer wil Biemholt nu ook niet zeggen. "Ik ga er verder ook niet op in. Ik denk dat we als bestuur deze week om tafel moeten en het bespreken en dan een koers bepalen."

Twee promoties en een degradatie

Vanaf het seizoen 2015/2016 acteert FDS weer met een standaardelftal in de competitie, nadat een stel vrienden uit Steenwijk op een verjaardag besloot om gezamenlijk een standaardteam te beginnen. Bij Steenwijk was er geen ruimte voor een zaterdagteam, in Havelterberg wel. Het bleek een schot in de ros, gezien de twee opeenvolgende promoties. Het afgelopen seizoen degradeerde FDS echter weer, maar dat had zeker niet te maken met de kwaliteit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl