Drie autobranden in Hoogeveen en Hollandscheveld [update]

In Hoogeveen en Hollandscheveld hebben afgelopen nacht drie autobranden gewoed.
In de Hoogeveense wijk Krakeel brak rond half vijf brand uit in twee auto's die geparkeerd stonden aan de Regulus. Toen de brandweer erbij kwam, sloegen de vlammen al uit de wagens en was er geen redden meer aan. "Omwonenden hebben twee andere auto's weggezet. Eén ervan raakte door de brand wel beschadigd", zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen.
De politie houdt rekening met brandstichting. Er is geen technische oorzaak gevonden. Hogeveen: "De vraag is nog wel of het twee losse branden waren of dat één van de auto's is gaan branden en het vuur is overgeslagen."

Brand in Hollandscheveld

Ook bij de autobrand in Hollandscheveld houdt de politie rekening met brandstichting. Een bedrijfsauto, die bij een huis aan het Zuideropgaande stond, raakte rond twee uur flink beschadigd.
De eigenaar werd wakker van een harde knal en had de brand, met hulp van de brandweer, snel onder controle. De politie denkt aan brandstichting omdat het vuur bij een van de voorwielen is ontstaan. Volgens woordvoerder Hogeveen lijkt er geen sprake te zijn van een link tussen de brand in Hollandscheveld en de twee in Hoogeveen.

Ontplofte brievenbus

In Hollandscheveld raakte gisteravond ook al een auto beschadigd. Dat gebeurde aan het Hoekje, toen daar een brievenbus van PostNL ontplofte. De eigenaresse van de auto zette een boos bericht op Facebook, waarin ze de daders oproept zich te melden, omdat ze anders vanavond camerabeelden van ze online zet.
In Hoogeveen zijn de afgelopen jaren veel auto's uitgebrand. Voor slechts een paar branden zijn mensen veroordeeld.

Lees meer: ​Celstraf voor autobrand in Hoogeveen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl