Partij voor de Dieren gaat voor drie zetels in Drenthe

Partij voor de Dieren doet mee aan de Statenverkiezingen (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Partij voor de Dieren doet mee aan de Statenverkiezingen (Rechten: ANP/Remko de Waal)
De Partij voor de Dieren doet na acht jaar voor de tweede keer mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe. Op de kieslijst staan veertien kandidaten.
“We gaan voor minimaal drie zetels. Die politieke invloed is hard nodig voor de natuur, milieu en gezondheid in Drenthe", zegt lijsttrekker Thea Potharst. "De gangbare landbouw, met bestrijdingsmiddelen en de intensieve veehouderij plegen roofbouw op ons mooie gebied."

Tweede keer in Drenthe

De partij was tot voor kort in tien provincies actief, alleen niet in Zeeland en Drenthe. In 2007 deed de PvdD wel een poging in onze provincie. Toen ontving de dierenpartij 3.582 stemmen, wat een aandeel betekende van 1,88 procent.
Potharst: "Door onze deelname aan deze verkiezingen, kunnen kiezers eindelijk bij een partij terecht die altijd blijft vechten voor een natuurrijke, biodiverse en diervriendelijke provincie, waar mensen en dieren een goed leven hebben.”

Zingend campagnevoeren

Om de campagne in te luiden gaan partijleden vanaf vrijdag zingend op pad naar Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen. Ze zingen liedjes "die bekend zijn van feestmaand december, maar dan anders", meldt de partij.
Begin volgend jaar presenteert de partij haar Drentse plannen op een congres in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl