In 2019 kun je hier gratis parkeren in Assen

Parkeren op straat in Assen vanaf 2019 weer gratis in avonduren en op zondag (Rechten: RTV Drenthe)
Parkeren op straat in Assen vanaf 2019 weer gratis in avonduren en op zondag (Rechten: RTV Drenthe)
Assenaren kunnen vanaf 1 januari 2019 in de avonduren en op zondag weer gratis parkeren in het centrum van de stad. Op koopavond (vrijdagavond) moet nog wel betaald worden.
De nieuwe regels gelden niet voor parkeren in garages en vergunningszones. Op onderstaande kaart staan met groen de gratis plekken aangegeven.

Eerste twee weken geen boetes
De eerste twee weken worden er nog geen boetes uitgedeeld als iemand fout staat geparkeerd. "We snappen dat iedereen moet wennen en daarom delen we eerst een waarschuwing uit. Als diegene daarna nog een keer in de fout gaat, wordt er wel een bekeuring uitgedeeld", aldus de gemeente Assen. Na 14 januari krijgen foutparkeerders meteen een boete.

Lees meer: Toch weer gratis zondag- en avondparkeren in Assen
Eerst zou het betaald parkeren pas op 1 juli volgend jaar worden afgeschaft, omdat eerder te duur was. In de begroting zou een gat van 150.000 euro ontstaan. De raad ging hier niet mee akkoord. Een voorstel van VVD, Stadspartij PLOP, SP, CDA en 50PLUS om vanaf 1 januari weer gratis te kunnen parkeren in Assen werd in november met ruime meerderheid aangenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl