Speciale stembus voor Drentse 1000 gaat op pad!

Drentse 1000
De Drentse 1000 wordt in de laatste week van het jaar uitgezonden © RTV Drenthe / Rego Meijer
De duizend mooiste liedjes, gekozen door Drenten. Dat is de Drentse 1000. Vanaf morgen kun jij je lijstje insturen.
En dan gaat ook onze Drentse 1000-bus rijden. Een touringcar die is omgebouwd tot radiostudio trekt door de provincie. Eén van de presentatoren in de bus is René Steenbergen. Hij heeft er zin in. "Ik ben benieuwd hoe de reacties zijn. Leuk om er even op uit te trekken."
De bus rijdt een week lang (behalve op zondag) door de provincie om stemlijstjes op te halen. "En we horen graag de verhalen van onze luisteraars", vertelt Steenbergen. "En we gaan vanuit de bus lekker de hele dag muziek draaien."

'Onze bus valt wel op'

Steenbergen hoopt de luisteraars met de bustour een beetje warm te maken voor de Drentse 1000. "Het zal de Drent niet ontgaan, want onze bus valt wel op", weet de Radio Drenthe-presentator. De Drentse 1000-bus staat morgen op de markt in Emmen.
Welke liedjes wil jij graag horen in Drentse 1000? Ga je voor wereldberoemde klassiekers van The Beatles, Dire Straits of Queen? Of ga je toch voor hits van eigen bodem van bijvoorbeeld Daniël Lohues, Cuby + Blizzards of Harm en Roelof? Vanaf morgen kun je via drentse1000.nl jouw favoriete nummers doorgeven.
René Steenbergen heeft z'n lijstje nog niet compleet, maar weet van een paar nummers al zeker dat ze erin komen. "Ik stem sowieso op God only knows van The Beach Boys en natuurlijk op Hier kom ik weg van Daniël Lohues. Dat is een beetje het officieuze volkslied van Drenthe geworden."

Ga stemmen!

Vanaf morgen kun je een week lang jouw stem uitbrengen. De stembussen sluiten volgende week vrijdag om 18.00 uur. Dan worden alle stemmen geteld en worden de nummers 1000 tot en met 11 bekendgemaakt. De top 10 houden we nog even geheim. Je weet pas welke nummers in die top 10 staan als we ze gaan draaien.
De Drentse 1000 hoor je vanaf Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsdag (25 tot en met 31 december). We trappen de hitlijst elke dag om stipt 6.00 uur af en gaan door tot 18.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl