Dertien tieners opgepakt voor berovingen in Emmen

Politie
De politie heeft tien minderjarigen en drie jongeren van 18 en 19 opgepakt © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Dertien jongeren tussen de 14 en 19 jaar oud worden verdacht van berovingen in Emmen. Het gaat om elf jongens en twee meisjes. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in Dagblad van het Noorden.
De tieners komen uit Emmen en omgeving en worden verdacht van drie berovingen en één poging daartoe. Die zouden ze in verschillende samenstellingen hebben gepleegd. Drie verdachten zijn meerderjarig, meldt de krant. Alleen de oudste van het stel, een jongen van 19 jaar, zit nog vast. Hij verschijnt in januari voor het eerst voor de rechter. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.
De misdrijven vonden plaats tussen 29 september en 6 oktober. De jongeren zouden via een datingapp contact hebben gelegd met de latere slachtoffers. Op de afgesproken plek werden ze vervolgens beroofd. Over de buit heeft het OM niks bekendgemaakt. Vanwege de leeftijd van de verdachten deelt justitie weinig informatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl