Oproep horecapaviljoen Rietplas levert één plan op

De Rietplas in Emmen
De Rietplas in Emmen © Van Oost Media
De zoektocht naar een uitbater voor een restaurant of paviljoen aan de Grote Rietplas in Emmen heeft één ingediend plan opgeleverd. De gemeente gaat kijken of het voorstel haalbaar is.
De gemeente Emmen wil een schiereilandje tussen de boothelling en het Rietstrand beschikbaar stellen voor een horecapunt. De locatie is geschikt voor een gebouw van maximaal 500 vierkante meter.
Vorig jaar werd gestart met een zoektocht naar een geschikte ondernemer, maar de gemeente zag er voorlopig vanaf deze vanwege corona. In september werd een nieuwe poging ondernomen.

Een goed idee nodig

"In totaal hebben acht partijen informatie opgevraagd en uiteindelijk eentje een plan ingediend. Maar je hebt maar één goed idee nodig en misschien is dit het wel." Het ingeleverde voorstel wordt de komende tijd beoordeeld aan de door de gemeente gestelde eisen, aldus de wethouder.
Mocht het plan tekortschieten, dan gaat de gemeente terug naar de tekentafel. Van wijken wil de wethouder in ieder geval niet weten. "Ik blijf ervan overtuigd dat er meer uit de Rietplas valt te halen. Met een horecavoorziening op deze locatie kunnen we de aantrekkelijkheid van het gebied alleen maar vergroten."

Andere invulling

Mochten de reacties uitblijven of onder de maat zijn, dan onderzoekt de gemeente andere invullingen. "In dat geval moeten we bekijken welke concepten mogelijk wel aanslaan bij marktpartijen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl