Ruim 40.000 euro voor dierenweide, dorpshuis en muziekkoepel in Mondendorpen

Geld
Geld © Pixabay
De gemeente Emmen stelt 40.000 euro beschikbaar voor het opknappen van dierenweide De Wenke in Nieuw-Weerdinge, het uitbreiden van het dorpshuis in Roswinkel en het renoveren van de muziekkoepel in Emmer-Compascuum.
Volgens wethouder René van der Weide is de investering bedoeld om de leefbaarheid in de drie dorpen in het Mondengebied op peil te houden. "Met deze initiatieven kunnen we met een kleine bijdrage een groot verschil maken."
Dierenweide De Wenke is na veertig jaar toe aan stevig onderhoud en mag rekenen op ruim 9.000 euro. Dorpshuis 't Stadhoes in Roswinkel krijgt 15.000 euro om het dorpshuis uit te breiden met een nieuwe multifunctionele ruimte. Met die ingreep moet het dorpshuis 'nog breder inzetbaar worden'.

Koepel

De muziekkoepel in Emmer-Compascuum dreigt te verpauperen en krijgt daarom een injectie van 16.500 euro. Naast bouwtechnisch onderhoud wordt ook de muurschildering vernieuwd, die in 2006 door een kunstenaar is aangebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl