Transportvliegtuig luchtmacht oefent boven Drenthe

Hercules transportvliegtuig
Een C-130 Hercules © Defensie
Een C-130 Hercules voert vanaf vliegbasis Eindhoven van 29 november tot en met 17 december op lage hoogte trainingsvluchten uit. Daarbij wordt ook het westelijk deel van Drenthe aangedaan.
De vluchten worden op werkdagen uitgevoerd, waarbij ook in de avonduren zal worden gevlogen. De trainingsvluchten zijn onderdeel van de voorbereiding op de uitzending naar Mali. Nederland ondersteunt de VN-missie Minusma met een C-130 Hercules, waarvoor 90 militairen zijn uitgezonden naar Bamako in Mali.
Tijdens de trainingsvluchten wordt door de vliegtuigbemanning gebruik gemaakt van nachtzichtapparatuur en een systeem waarmee vracht door middel van een parachute kan worden gedropt. Om de vracht veilig op de daarvoor bestemde posities te laten neerkomen, is het noodzakelijk dat het betrokken vliegtuig voldoende laag kan vliegen, meldt Defensie.

Viermotorig vliegtuig

De C-130 is een viermotorig middelzwaar transportvliegtuig en wordt onder meer gebruikt voor het droppen van personeel en materieel in gebieden waar geen vliegtuigen kunnen landen. Daarnaast is de C-130 is staat op te stijgen en te landen op onverharde vliegvelden.
kaartje
Het gebied waar de Hercules oefent © Defensie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl